назад

Правова допомога учасникам АТО Буринського району

151028 01У зв’язку зі складною ситуацією на сході України, стає актуальним питання юридичної допомоги військовослужбовцям та працівникам правоохоронних органів, які беруть чи брали участь в антитерористичній операції, пораненим, родинам загиблих Героїв.

27 жовтня 2015 року на базі Буринського районного центру зайнятості працівники Конотопського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги провели семінар «Пільги та гарантії для учасників антитерористичної операції» для громадян даної категорії, які знаходяться на обліку центру зайнятості.

Директор місцевого центру Олександр Муха розповів присутнім про особливості роботи центру та категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Він зазначив, що серед переліку пільгових категорій, окремо визначається учасники АТО, які отримали статус учасника бойових дій. Працівники центру надають кваліфіковану правову підтримку бійцям АТО та їх родинам щодо кола питань, які виникають до і після їх мобілізації. Учасникам АТО надаються консультації щодо трудових питань, соціального захисту, отримання статусу учасника АТО, медичного обслуговування тощо.

151028 02Начальник відділу взаємодії Валентина Волік надала інформацію присутнім про пільги, які визначені законодавством учасникам АТО – медичні, житлово-комунальні, трудові, соціальні, матеріальні.     

Учасники семінару активно обговорювали питання, які стосуються надання пільг та умов отримання земельних ділянок для ведення особистого господарства та будівництва.

Головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Дмитро Соляник провів прийом 4 громадян, які отримали роз’яснення з питань вступу у спадщину, оформлення документів учасника АТО та умов отримання земельних ділянок для ведення господарства.