назад

VIzit do Andryivki 1Фахівці Бердянського місцевого центру продовжують розширювати географію надання безоплатної правової допомоги, здійснення інформаційної та правопросвітницької діяльності та залучення нових партнерів до співпраці.

 

       4 квітня поточного року, керівник місцевого центру Євген Сухомлин та заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Юлія Якушко з робочим візитом відвідали смт. Андріївка Бердянського району, де зустрілися з медичними працівниками місцевої амбулаторії, селищним головою, співробітниками центральної районної бібліотеки.

       Візит фахівців центру до зазначеного населеного пункту стався за запрошенням головного лікаря Андріївської медико-санітарної служби Дмитра Аксьонова.

       Євген Сухомлин та Юлія Якушко детально розповіли про основну мету та завдання системи безоплатної правової допомоги, послуги та можливі сервіси, якими можуть скористатися громадяни. Окрему увагу приділили правопросвітницькому проекту «Я маю право!» та запропонували медпрацівникам теми лекцій, семінарів та тренінгів, які було цікаво й доцільно провести для них. Від присутніх на заході, одразу ж пролунали пропозиції детально висвітити останні законодавчі зміни, що стосувалися посилення відповідальності за несплату аліментних зобов’язань, змін в пенсійному законодавстві, у сфері освіти та житлово-комунальному господарстві.

       По завершенню зустрічі, частина присутніх звернулась до фахівців місцевого центру з проханням отримати правові консультації та допомогти розібратися у вирішення складних правових питань.VIzit do Andryivki 4

       Після зустрічі та проведеного консультування, Євген Сухомлин проінспектував роботу дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, який було створено минулого року на базі центральної районної бібліотеки, завдяки сприянню міжнародних донорів. Слід зазначити, що мешканці смт Андріївка добре обізнані в існуванні можливості отримати правову допомогу завдяки сучасним можливостям дистанційного пункту, чим дуже часто й користуються. Директорка бібліотеки Валентина Симоненко разом зі своєю колегою, не тільки сприяють вільному доступу до зазначеного сервісу, а й в якості параюристів надають правові консультації та поради мешканцям населеного пункту.

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, буд. 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції),  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел.адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua
  • Філіал Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. 4-45-35,  скайп: berdyansk_center, ел.адреса:   berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua