назад

Правова допомога внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО у Бурині

151001 0130 вересня 2015 року працівниками Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено зустріч на базі Буринського районного центру зайнятості з внутрішньо переміщеними особами та учасниками АТО, які знаходяться на обліку.

Директор місцевого центру Олександр Муха ознайомив присутніх із завданнями та напрямками роботи Конотопського місцевого центру та наголосив, що зазначені категорії можуть отримати вторинну правову допомогу для вирішенні питань юридичного характеру.

Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Волік Валентина Іванівна продовжила ознайомлювати присутніх з діяльністю центру та виступила з інформацією про те, з якими питаннями громадяни звертаються найчастіше. Поряд із соціальним забезпеченням, спадковими, земельними, трудовими та іншими категоріями звернень, важливе місце на сьогоднішній день посідають питання забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб та отримання статусу «учасника АТО», а також пільг і гарантій для цих категорій громадян.

У ході бесіди громадяни активно задавали питання з приводу найболючіших свої проблем – отримання виплат внутрішньо переміщеним особам, порядок отримання виплат учасникам АТО, які отримали поранення, як членам сім’ї учасника АТО отримати  допомогу в місцевих органах державної влади і самоврядування.

Після семінару спеціалістами центру було проведено прийом 4 громадян, питання яких, в основному, стосувалися соціального захисту внутрішньо переміщених осіб

Проведення виїзних заходів на території обслуговування полегшує доступ громадян до надання їм юридичних консультацій та     дає можливість поінформувати людей про основне завдання центру – правову допомогу населенню та нагадати про те, що свої права можна відстоювати через систему безоплатної правової допомоги.

151001 02