назад
13.01.17

Правова допомога жителям села Білиця Ямпільського району

ShM 170112 1VP   З метою підвищення якості надання послуг, поширення доступу громадян, які потребують безоплатної правової допомоги 12 січня  начальник відділу «Ямпільське бюро правової допомоги» Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ та головний спеціаліст цього ж відділу Володимир ЄВТУШЕНКО здійснили робочий візит до села Білиця Ямпільського району.

В ході виїзного прийому за безоплатною правовою допомогою до фахівців бюро правової допомоги звернулось троє мешканців населеного пункту. Мешканців сільської місцевості цікавили такі питання, як порядок отримання та нарахування житлових субсидій, порядок оплати праці та схем

посадових окладів працівників установ, що фінансуються з бюджету, оформлення договорів оренди земельних паїв. Жителям села були  надані   вичерпні консультації. 

Крім того  було проведено вуличне інформування мешканців   с. Білиця.  Фахівці бюро правової допомоги спілкувалися із перехожими на центральній вулиці села про те, що таке безоплатна первинна  правова допомога, як її можна отримати, розказували вони і про безоплатну вторинну правову  допомогу.

ShM 170112 2VP

Також цього ж дня для посадових осіб Білицької сільської ради працівники відділу «Ямпільське бюро правової допомоги» провели тренінг на тему: «Особливості  правопросвітництва в територіальних громадах». В ході тренінгу працівники бюро розповіли про особливості право просвітницької роботи в територіальній громаді, зупинилася  на аспектах  взаємодії бюро правової допомоги та органів місцевого самоврядування у вирішенні правових проблем громадян.

ShM 170112 0VP

«Постійне проведення правопросвітницьких заходів в територіальній громаді – є запорукою підвищення правової свідомості та правової культури мешканців громади, успішного розвитку безоплатної правової допомоги на відповідній території», – зазначив начальник відділу « Ямпільське бюро правової допомоги» Володимир ЛЯЩЕВСЬКИЙ.