назад

Правова інформація для педагогічного колективу

OkM 17 03 31 ped 231 березня проводили педагогічну нараду у загальноосвітній школі № 5 м. Лебедин із заступником директора з навчально-виховної роботи Аллою КИЩА, куди запрошено представника Лебединського бюро правової допомоги Сергія ІВАНОВА.Фахівець мав змогу підвищити правову обізнаність педагогічного колективу, шляхом інформування про систему безоплатної правової допомоги, а також ознайомити та роз’яснити зміни до законодавчих нормативно-правових актів.

Сергій ІВАНОВ розповів про державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної освіти, дітям які зареєстровані як внутрішньо переміщені. Він повідомив, що держава забезпечує особам, визнаним учасниками бойових дій відповідно доп. 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та їхнім дітям, дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи, у тому числі дітям, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної освіти у державних та комунальних навчальних закладах. «Така цільова підтримка надається у вигляді:

       повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів;

       пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти;

       соціальної стипендії;

       безоплатного забезпечення підручниками;

       безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах;

       безоплатного проживання в гуртожитку та інших заходів, затверджених Кабінетом Міністрів України», – пояснив він.

Також він звернув увагу на те, що навчання за рахунок коштів держави можливе тільки один раз.

OkM 17 03 31 ped 3

Наприкінці кожен отримав можливість задати питання, яке його цікавило, а фахівець Лебединського бюро правової допомоги надавав змістовні відповіді.

 

Звернутися до спеціалістів Лебединського бюро правової допомоги можна за адресою: пл. Соборна, 29, т. (0545) 2-14-12.