назад

Правова підтримка: інформування та адресна допомога

1У приміщенні Косівського бюро правової допомоги 12 жовтня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук надав консультативну правову допомогу фахівцю бюро у роботі з клієнтами системи БПД.

З метою підвищення правової спроможності громадян, поширення інформації про безоплатну правову допомогу та надання індивідуальних консультацій і роз’яснень з правових питань заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук спільно з головним спеціалістом відділу «Косівське бюро правової допомоги» Петром Григорчуком провели прийом громадян.

2

З-поміж актуальних питань, які турбували жителів громади, можна виокремити реєстрацію права власності на земельну ділянку, перелік необхідних документів для приватизації житла та переоформлення землі, строки оформлення спадщини. Усім було надано роз’яснення з порушених питань.

3

Начальник відділу Косівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Ніна Малик також брала участь у прийомі громадян. Вона надала клієнтам системи безоплатної правової допомоги роз’яснення щодо видів правовстановлюючих документів, проектів Міністерства юстиції «Шлюб за добу» та «Чужих дітей не буває». Начальник відділу наголосила про роботу онлайн-сервісів, доступу до державних реєстрів актів цивільного стану.

Такі прийоми визначають найпроблемніші питання та надають можливість оперативно їх вирішувати, кожне з питань, які звучать на особистому прийомі надзвичайно важливі для людини, яка приходить за безоплатною правовою допомогу.

4

Володимир Ковальчук поінформував про спільний всеукраїнський правопросвітницький проект Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги та «Я МАЮ ПРАВО!», який покликаний навчити громадян захищати свої права.

5


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)