назад

Правове інформування та консультації для учасників АТО

2017 03 16M14 березня 2017 року фахівці Чернівецького міського центру зайнятості та Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели правопросвітницький захід для учасників антитерористичної операції.

Захід проведено з метою інформування та роз’яснення учасникам АТО їхніх прав та можливостей у сфері зайнятості та працевлаштування, особливостей реалізації прав, що визначені трудовим законодавством України, способів врегулювання інших проблемних правових питань, гарантій захисту їхніх прав, у тому числі шляхом отримання безоплатної правової допомоги від держави тощо.

Практичні поради та консультації присутнім надала начальник відділу правової інформації та консультацій Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Семенюк.

Про порядок отримання статусу учасника бойових дій, нормативне врегулювання питання організації санаторно-курортного лікування, наявності соціальних пільг та гарантій, системи заходів з психологічної реабілітації, підтримки та допомоги таким особам розповіла Людмила Семенюк.

Крім того, фахівець місцевого центру поінформувала про право учасників АТО на безоплатну правову допомогу, розповіла як система БПД забезпечує це право, в якому порядку відбувається розгляд звернень клієнтів та надається така правова допомога, надала контактну та довідкову інформацію про структурну організацію системи БПД, куди можуть звернутись такі особи, щоб отримати правову допомогу.

Також в рамках проведеного заходу Людмила Семенюк надала відповіді на питання учасників АТО, зокрема щодо виділення земельних ділянок, оформлення спадкових прав, пільгового перевезення та інше.

Нагадуємо, що звернутись по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вулиця Університетська, 1. Контактний телефон центру (0 372) 51 36 12.

Отримати необхідну правову інформацію чи консультацію у телефонному режимі можна зателефонувавши за єдиним номером системи БПД 0 800 213 103.

Звертаємо увагу! Дзвінки на зазначену телефонну лінію в межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів є безкоштовними та приймаються цілодобово.