назад

Правове навчання молоді: лекції для студентів і школярів прочитали фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області

lec2 2Для підвищення правової обізнаності учнів та студентів спеціалісти Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області регулярно проводять «Дні відкритих дверей» для дітей та молоді, під час яких читають правопросвітницькі лекції. Адже впевнені, що правосвідомість і правова обізнаність громадян нашої країни повинна формуватися з дитинства.

Протягом 17-18 жовтня фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області провели ряд заходів, які покликані проінформувати молодих людей про систему безоплатної правової допомоги.

17 жовтня начальник відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк розповіла учням юридичного клубу Житомирського екологічного ліцею № 24 про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

18 жовтня до Регіонального центру центру з надання БВПД у Житомирській області завітали студенти I-III курсів Житомирського національного агроекологічного університету. Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська розповіла про розвиток та здобутки системи безоплатної правової допомоги в Україні, зокрема створення та функціонування Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також наголосила на тому що з 2017 року розширилось коло осіб, які мають право скористатись допомогою професійного адвоката, послуги якого оплачує держава. Вона також акцентувала увагу на загальнонаціональному правопросвітницькому проекті «Я маю право!». Головне завдання проекту підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

Начальник відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк під час зустрічі зі студентами I курсу магістратури Житомирського національного агроекологічного університету ознайомила студентів про те, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням до центрів з надання БВПД.

lec2 1 lec3