назад

Правові аспекти гендерної рівності обговорювали у Сумах

SuR 171130 0130 листопада 2017 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва взяла участь у роботі Школи інформаційної та правової обізнаності організованої за підтримки громадської приймальні Українська Гельсінська спілка з прав людини у Сумах у рамках укладеного Меморандуму про співпрацю. Тема заходу – Правові аспекти гендерної рівності.

Із вступним словом виступила представник громадської приймальні Українська Гельсінська спілка з прав людини у Сумах– Наталія Єсіна– тренерка ГО «Північна правозахисна група».

SuR 171130 02 SuR 171130 03

«У період з 25 листопада – Міжнародного дня боротьби із насильством щодо жінок – до 10 грудня – Міжнародного дня захисту прав людини, в Україні проходитиме акція «16 днів протидії гендерно-обумовленому насильству». У рамках акції, громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Суми та ГО «Самаритяни Сумщини» планує проведення інформаційно-просвітницького заходу на відповідну тематику», -зазначила вона.

 SuR 171130 04 SuR 171130 05

 

Також присутні обговорили особливості законодавства, пануючі в суспільстві стереотипи та проблемні питання, з якими стикаються правозахисники/правозахисниці, державні службовці та громадські активісти/активістки під час своєї роботи.