назад

Правові кінозали продовжують працювати Рівненщині

Зима – чудова пора аби в дружньому колі проводити своє дозвілля за переглядом різноманітних кінострічок. Тому, з грудня цього місяця центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги започаткували проведення правових  кінозалів. Це абсолютно новий формат заходів, що дозволяє нам ближче знайомити молодь з системою правової допомоги  і водночас вивчати правові потреби громади, аби швидше та якісніше реагувати на нові виклики, що можуть постати перед системою.

 

Наш «Правовий кінозал» вперше відвідали студенти  Рівненського професійного училища. Разом з молоддю ми переглянули відомий  американський кримінальний трилер, де успішний адвокат домігся виправдувального вироку для свого клієнта. Проте,  з часом збагнув, що у цій справі не все так однозначно. Тому, ризикуючи власною свободою, головний герой таки вирішує будь що вивести свого клієнта на чисту воду та зробити усе можливе аби відновити справедливість.

Після перегляду стрічки адвокат, що співпрацює з системою БПД Ігор Єрьомкін поділився з присутніми, своїми враженнями від художнього фільму. Разом з юристом, гості правового кінозалу обговорили можливі сценарії розвитку подій аби подібна історія трапилась у сучасній Україні.

А ось зі студентами ДНЗ “Рівненське ВПУ ресторанного сервісу та торгівлі” ми дивились  кінострічку «Історія прав людини» . Згодом,  з молодими людьми фахівці Рівненського місцевого центру та Рівненського бюро правової допомоги спілкувались про шлях боротьби людини за свої права в сучасному вигляді . Присутні погодились, з тим що сьогодні громадяни України мають
чимало можливостей для захисту своїх прав.Власне, захист конституційних прав і свобод – основна мета роботи системи безоплатної правової допомоги. Тому, молоді ми розповідаємо не лише про права але й про шляхи їх захисту.