назад

Правові консультації для мешканців віддалених сіл

IMG 1988     За словами правозахисників, що проводили виїзний прийом у Летичівському районі, найчастіше селяни потребують їхньої допомоги у питаннях, пов’язаних із земельним законодавством, соціальним та пенсійним забезпеченням.

     17 лютого начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Ірина Ярусевич разом з представником “Фонду родини Кольгофер”, доцентом кафедри кримінального права та процесу Хмельницького університету управління та права, кандидатом юридичних наук Юрієм Туровцем консультувалимешканців сілЯлинівка та Майдан-Вербецький Летичівського району.

До виїзного консультпункту звернулося дев’ятеро громадян, прийнято одне письмове звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     — Здебільшого селяни звертаються за допомогою упитаннях, що стосуються земельного законодавства, соціального та пенсійного забезпечення, — зазначила Ірина Ярусевич.

     Щоб поінформувати селян про те, як скористатися правом на безоплатну правову допомогу, куди в разі необхідності телефонувати і звертатись за її отриманням, кожному відвідувачеві роздали інформаційні листівки, буклети та пам’ятки.

{gallery}img/novyny/2016/02_Lyutiy/18_3{/gallery}