назад

Правові консультації для студентів Охтирки

160323 11В Охтирському коледжі СНАУ пройшла зустріч, під час якої студентам розповіли про їх права, а також про те, як ці права відстоювати.

Головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Гула 22 березня розповіла студентам-старшокурсникам про захист прав українців, а особливо молоді. Крім цього вона зупинилася на засадах Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Фахівець центру наголосила, що отримати юридичну консультацію, тобто первинну правову допомогу, можна безкоштовно в Охтирському місцевому центрі з надання БВПД.

Вікторія Гула розповіла студентам про суб’єктів отримання вторинної безоплатної правової допомоги. Громадяни, які відповідно до Закону «Про безоплатну правову допомогу» віднесені до пільгових категорій, мають право на захист від обвинувачення та здійснення представництва інтересів осіб в судах за рахунок держави.

Начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Алла Мірошниченко зазначила, що кожен громадянин, який звернувся до Центру, отримає кваліфіковану пораду юриста, а за потреби та якщо клієнт має на це законне право, йому буде призначено адвоката, послуги якого оплатить держава.

У ході бесіди студенти коледжу цікавилися процедурою отримання закордонного паспорта, виїзду за кордон, пільгами для дітей, позбавлених батьківського піклування тощо. Учасники зустрічі одержали інформаційні буклети.