назад

13652691 1857785657801516 1198458962 n

Фахівці Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги під час поїздки в Гусятинський район інформували про права учасників АТО та нову функцію місцевого центру у сфері державної реєстрації громадських формувань.

08 липня 2016 року директор Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Марія Гамбаль взяла участь у засіданні ради учасників антитерористичної операції  під керівництвом голови Гусятинської райдержадміністрації Віталія Батога.  На засіданні, яке відбулося за участю учасників бойових дій,  керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та інших районних служб розглядали питання, які є актуальними для кожного учасника АТО: соціальне та медичне забезпечення, працевлаштування, надання путівок для санаторно-курортного лікування, безоплатна передача у власність земельних ділянок. Також мова велася про необхідність активізації роботи спілки учасників антитерористичної операції, адже лише завдяки їй, органи влади зможуть достеменно знати усі потреби захисників. Марія Гамбаль  поінформувала присутніх про право учасників АТО та усіх осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» на безоплатну вторинну правову допомогу та порядок звернення до місцевого центру.

13627256 498326640358297 2598059984596618557 nТакож директор центру повідомила присутнім, що Наказом Міністерства юстиції України «Про запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» від 17 червня 2016 року №1717/5 передбачено запровадження пілотного проекту в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги вже у другій половині липня 2016 року.

Одночасно, з метою забезпечення належної правової допомоги   дітям-сиротам, дітям,  позбавленим батьківського піклування та дітям,  які  перебувають у складних життєвих обставинах  фахівці місцевого центру спільно з працівниками служби у справах дітей Гусятинської райдержадміністрації провели консультування жителів району. Домовлено про подальшу роботу дистанційного  пункту консультування та перенаправлення суб’єктів права на БВПД до місцевого центру.

Також під час візиту в смт. Гусятин директор місцевого центру Марія Гамбаль  провела робочу зустріч з начальником Гусятинського відділу Чортківської місцевої прокуратури Ярославом Цаплапом.  Під час зустрічі  обговорено питання надання безоплатної вторинної правової допомоги потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях, забезпечення залучення захисника за рахунок держави у випадках визначених законом.

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися до місцевого центру за адресою: вул.Шевченка, 54, м.Чортків, а також за телефоном (03552) 2 09 50.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів)