назад

На шляху до відкриття: закінчився останній етап відбору керівників Бюро правової допомоги

gola

Сьогодні, 12 липня, в Рівному звершився третій етап конкурсу з відбору керівників Бюро правової допомоги, які з 1 вересня розпочнуть свою роботу у 12-ти районах Рівненщини.

З 4 до 12 липня в Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області відбувся останній етап конкурсу, який полягав у проведенні інтерв’ювання з кожним з претендентів на посаду керівника/заступника керівника Бюро правової допомоги.

Планувалося, що співбесіди пройдуть 119 учасників, які заповнили он-лайн заявки на участь у конкурсі, пройшли дистанційний навчальний курс «Вступ до системи безоплатної правової допомоги» та були запрошені до інтерв’ю. Проте з різних причин (стан здоров’я, відмова від участі в конкурсі, перебування за межами України) 20 кандидатів, які були запрошенні до участі у співбесіди, не з’явилися на інтерв’ю.

1

Конкурсна комісія, яка працювала в Рівненській області, складалася з представників громадських організацій «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» (Світлана Бідюк, Микола Ковальчук, Віктор Ставровський, Світлана Ярема), «Комітет виборців України» (Олексій Горецький), «Антикорупційний моніторинг» (Юрій Дюг), «Громадський поступ» (Олег Раджабов), «Союз споживачів України «Захід – партнер»» (Алла Філатова), «Кримська діаспора Рівненщини» (Ельвіра Шиліна), Рівненського відділення Асоціації адвокатів України (Олеся Сергієнко) , Всеукраїнської організації «Союз інвалідів України» (Катерина Луцик), Української Гельсінської спілки в Рівненській області (Марія Цип’ящук), начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області (Іванна Смачило), представника Координаційного центру з надання правової допомоги (Руслана Ільчук), Регіонального центру (Сергій Іллюк) та директорів місцевих центрів з надання БВПД (Віктор Шевчук, Алла Негрей та Микола Павлюк).

2

Після завершення останнього етапу конкурсу відбулася спільна нарада представників конкурсних комісій на чолі з директором Регіонального центру Василем Овдіюком. Члени комісій подякували за спільну та злагоджену роботу, належну організацію та висловили надію, що ті кандидати, яких рекомендували на посади керівників Бюро правової допомоги, ефективно працюватимуть на займаних посадах.

3

Нагадуємо, прийняття на роботу здійснюватиметься директорами відповідних місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до законодавства про працю України в межах повноважень та в порядку, що визначені Положенням про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 02 липня 2012 р. № 967/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03 липня 2012 р. за № 1091/21403.