назад

13680984 498629793661315 5231467694261205286 n

Фахівці Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали правові консультації у складі «мобільного соціального офісу» у Збаражі.

07 липня 2016 року виїзний прийом громадян провели начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Тетяна Точинська, начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Петро Гуменюк   та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Сергій Філик.

Жителі Збаразького району, які звернулися до  мобільного консультаційного пункту, отримали консультації та роз’яснення по таких питаннях, як: визнання  недійсним договору оренди земельної ділянки (паю)  та здійснення представництва інтересів   потерпілої в кримінальному процесі.

По питанню визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, який за словами особи, що звернулася за правовою допомогою, не був підписаний ним особисто, надано роз’яснення, що відповідно до ч.1 статті 4 Закону України “Про оренду землі” орендодавцями земельних ділянок є громадяни та юридичні особи, у власності яких перебувають земельні ділянки, або уповноважені особи.

Частиною 1 статті 16 Закону передбачено, що укладення договору оренди земельної ділянки із земель приватної власності здійснюється за згодою орендодавця та особи, яка згідно із законом вправі набувати право оренди на таку земельну ділянку.

Згідно з ч. 2 ст. 15 Закону України “Про оренду землі” порушення вимог статті 4, так само як і недосягнення сторонами згоди з усіх істотних умов договору оренди землі, є підставою для визнання договору недійсним.

Таким чином, договір оренди, що зареєстрований у порядку передбаченому законодавством і підписаний не власником землі, може бути визнаний недійсним.

Кожного першого четверга місяця працівниками Кременецького  місцевого центру за сприяння працівників Збаразького районного комунального територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) здійснюється прийом громадян у мобільному пункті консультування, що знаходиться  в приміщенні Збаразької  міської  ради (м. Збараж вул. Б. Хмельницького).

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів.