назад

Правові уроки у школах Житомирщини

TY6Тематичні правові уроки для учнів шкіл протягом перших двох тижнів нового навчального року проводять фахівці системи безоплатної правової допомоги спільно з колегами з Головного територіального управління юстиції у Житомирській області. Інтерактивні уроки «Я маю право» та «Стоп булінг» проходять у багатьох навчальних закладах регіону. Про найцікавіші заходи у нашому огляді.

06 вересня спеціаліст Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Ярошенко спільно з колегами з Головного територіального управління юстиції у Житомирській області завітали на правовий урок «Я маю право» до Житомирського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей. Ми намагаємось у доступній формі розповісти дітям про їхні права, тому під час уроків показуємо мультфільми, граємо в ігри, адже саме так діти запам’ятовують інформацію краще.

TY1
07 вересня фахівці Регіонального та місцевого центрів з надання БВПД провели правовий урок для учнів Житомирського екологічного ліцею №24. Під час тематичного заняття «Я маю право» діти дізнались про свої права, як захистити їх, куди звертатись за допомогою у разі порушення прав.

TY2
07 вересня начальник Малинського бюро правової допомоги Олег Алєксєєв спільно із фахівцем Малинського районного відділу державної виконавчої служби Оксаною Рябчук провели урок «Я маю право» для учнів четвертого класу Малинської ЗОШ № 3. Право дітей на освіту, відпочинок, розвиток, медичну допомогу, харчування, сім’ю – про це і не тільки говорили зі школярами.

TY3
Після лекції, школярі отримали буклети «Твої права – твій надійний захист». Завдяки ним діти зможуть орієнтуватися у своїх правах та знатимуть, куди звернутися за правовою допомогою у випадку, якщо їх образили в школі чи на вулиці.

TY7
Випадки насильства серед учнів завжди були частиною шкільного життя. Статистика свідчить, що 67% дітей стикались з боулінгом в тих чи інших проявах. Масштаб проблеми свідчить про те, що потрібно боротись з цим ганебним явищем. Що таке боулінг? Які види боулінгу існують? Яка допомогти тим хто потерпає від боулінгу? На ці та інші питання учням Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23 ім. М. Очерета відповіли фахівці системи безоплатної правової допомоги спільно з колегами з Головного територіального управління юстиції у Житомирській області. Тематичні уроки «Стоп Булінг» провели 11 вересня.

TY5

{module РЦ}

{module Житомирський МЦ}

{module Коростенський МЦ}