назад

Якою не повинна бути судова система на прикладі реального прикладу дізнались студенти Галицького коледжу ім. В. Чорновола. Історію засудженого дисидента Валерія Марченка мали можу переглянути в документальному фільмі «Хто ви є, містер Джекі», показ якого проводився в рамках проекту системи безоплатної правової допомоги «Правовий кінозал».

Не лише переглянути фільм, але і обговорити сюжет з правової точки зору змогли студенти юристи разом з фахівцями-практиками. Засудження за політичні злочини, порушення прав людини, жорстоке поводження і катування – речі, які сьогодні майже викоріненні, у той період історії були нормальною практикою. Зараз на сторожі права особи на захист в нашій державі стоїть система безоплатної правової допомоги, яка гарантує кожному правову підтримку.

Присутні обговорили етичні норми поведінки фахівців у сфері права, юристи розповіли цікаві практики з власного досвіду та відповіли на усі запитання студентів, які в свою чергу, висловили власні думки з приводу дискусійних питань. Даний захід стане корисним для формування майбутніх правників.

Цікавий приклад того як не повинно бути в цивілізованій країні. Для кожного з нас як майбутнього юриста важливо знати не тільки як правильно діяти, але і зворотну сторону, аби уникнути подібного

– говорить студент Ігор.

Організатори заходу дякують ГО «Гельсінська ініціатива – ХХІ» та її голові Олександру Степаненку за наданий для перегляду фільм.