назад
31.01.20

Правовий кінозал у Києві

Студенти Академії адвокатури України завітали до Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві для перегляду та обговорення кінокомедії «Мій кузен Вінні».

За сюжетом фільму два молодих хлопця, Біллі Гамбіно і Стен Ротенстейн, проїхавши через маленьке містечко в штаті Алабама, через непорозуміння стають обвинуваченими у вбивстві власника магазину, в який вони заходили за покупками. На допомогу до них приїжджає з Нью-Йорка далекий родич Біллі на ім’я Вінні Гамбіно і його подруга Мона Ліза Віто. Вінні закінчив юридичний коледж, але ніколи не працював адвокатом. Почавши з ряду помилок і власного ув’язнення в тюрму, Вінні, за рахунок своєї енергії та логічного мислення, поступово опановує юридичними навичками та знаннями. Мона Ліза допомагає йому як може, а в кінці несподівано виявляється неоціненним експертом з ключового питання судового процесу. Не дивлячись на те, що фільм здебільшого є комедією, багато юристів визнали, що він найточніше відображає реалії американської системи правосуддя, на відміну від більшості фільмів та серіалів, і його нерідко показують в юридичних факультетах для прикладу.

До обговорення фільму приєдналася адвокат системи БПД Тетяна Вожакіна, яка дискутувала зі студентами на тему вітчизняного суду присяжних, різницею між Правилами адвокатської етики в Україні та США та як проходить розгляд кримінальних проваджень по обвинуваченню у вбивстві в українських судах.