назад

Правовий лікбез для працівників найбільшого приватного підприємства Більмацького району “Бізон”

Liknep Bizon 5Як показує статистика, до Більмацького бюро правової допомоги найчастіше звертаються особи працездатного віку – від 18 до 60 років, як з питань спадкового чи земельного права, так і з приводу трудового законодавства. Це свідчить про недостатню поінформованість громадян щодо трудових прав. Саме з метою поширення інформації щодо можливості отримання безкоштовних консультацій та безоплатної вторинної правової допомоги, а також в рамках реалізації проекту «Я маю право» начальник Більмацького бюро правової допомоги завітала до приватного підприємства «Бізон».

       Приватне підприємство  «Бізон» є одним з найбільших підприємств Більмацького району, яке функціонує впродовж 15 років. Воно має три філії: у м. Мелітополь (Запорізька), м. Волноваха (Донецька область) та смт Покровське (Дніпропетровська область). Керівництво завжди турбується про належні умови праці та розвиток своїх співпробітників. В рамках поширення правової інформації серед населення начальник Більмацького бюро правової допомоги 19 вересня 2017 року відвідала дане підприємство.

      Liknep Bizon 6 Під час візиту у співробітників підприємства виникло чимало питань, які стосувалися тривалості відпусток, надання додаткових відпусток, отримання компенсації за невикористану відпустку, порядку внесення змін до колективного договору, затвердження правил внутрішнього трудового розпорядку, переукладення строкового трудового договору, відмінностей трудового та цивільно-правового договорів тощо.

       Також надійшли питання щодо порядку оформлення спадщини за відсутності правовстановлюючих документів, розірвання шлюбу та позбавлення права користування житлом особи, яка не проживає в ньому понад рік.

       Корбут Анастасія надала вичерпні відповідь на кожне з питань. Інформаційні матеріали були надані кожному працівнику, а також розміщені у загальнодоступних місцях. Директор підприємства Анатолій Лось подякував за візит та запрошував відвідувати підприємство частіше, з метою проведення подібних заходів.Liknep Bizon 4

       Поширення інформації про загальнонаціональний правопросвітнецький проект «Я маю право!» цього разу перетворилося на своєрідний лікбез для працівників підприємства «Бізон». Право на безоплатну правову допомогу, зокрема, шляхом отримання правової інформації, може бути реалізовано не лише вразливими категоріями громадян, але і кожним жителем України. Якщо особа буде переконана в ефективності та впевнена в результативності діяльності системи безоплатної правової допомоги, вона ще не раз звернеться за консультацією у разі сумнівів чи необхідності отримання кваліфікованої юридичної допомоги, а також порекомендує установи системи БПД своїм знайомим. І налагодження співпраці в даному напрямку, не лише з органами державної влади та місцевого самоврядування, а й з підприємствами, де працює понад 20 осіб, є ефективним способом підвищення правосвідомості громадян. 

Нагадуємо, що Більмацьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: 71001, Запорізька обл., Більмацький р-н, смт.Більмак, вул.Запорізька, буд.28-А, телефони: (06147) 220-74, 220-54