назад

Правовий тиждень для військовослужбовців

Протягом 9-16 жовтня 2018 року у межах Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівцями Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги реалізовано інформаційну кампанія «Права Захисника», присвячену Дню захисника України.

Зокрема на базі Смілянсько-Камʼянського обʼєднаного міського військового комісаріату працівниками Смілянського МЦ проведено круглий стіл для військовослужбовців та працівників військкомату на тему «Захист прав та законних інтересів учасників антитерористичної операції, ветеранів війни, а також права учасників АТО на безоплатну правову допомогу». Присутніх поінформовано про порядок надання учасниками АТО статусу учасника бойових дій, виплату одноразової грошової допомоги, пільги учасникам бойових дій та інвалідам війни, пенсійне і медичне забезпечення та оздоровлення учасників АТО, державні гарантії забезпечення зайнятості цієї категорії осіб.

Заступником начальника відділу Звенигородське бюро правової допомоги Наталією Бондарчук проведено робочі зустрічі з головою Звенигородської міської організації ветеранів війни і праці, головою районної організації Української спілки ветеранів Афганістану, а також із заступником міського голови, учасником бойових дій, кіборгом Сергієм Куліковим. У ході зустрічей очільників вище згаданих організацій детально ознайомлено з правами ветеранів війни та учасників бойових дій на безоплатну правову допомогу та на пільги, передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Фахівцем відділу Корсунь-Шевченківське бюро правової допомоги Олегом Кривошиєм проведено робочу зустріч із військовим комісаром та офіцерами Корсунь-Шевченківського військового комісаріату, під час якої надано ряд фахових консультацій правового характеру щодо прав військовослужбовців та призовників.

На базі Спілки ветеранів АТО Корсунщини працівником Корсунь-Шевченківського бюро правової допомоги проведено прийом громадян. Відвідувачів поінформовано про порядок безоплатного отримання земельної ділянки, існуючі пільги на оплату житлово-комунальних послуг та проїзд, процедуру отримання безоплатної правової допомоги.
Представником відділу Шполянське бюро правової допомоги Світланою Бабенко здійснено візит до Шполянського районного військового комісаріату. У ході зустрічі обговорено проблемні питання військовослужбовців та здійснено обмін позитивною практикою у їх вирішенні. Під час обговорення алгоритму взаємодії начальником бюро акцентовано увагу на необхідності періодичного інформування військовослужбовців, ветеранів війни, пенсіонерів Збройних Сил та членів їхніх сімей про їхні права.

Учасникам всіх заходів роздано тематичні матеріали з корисною для військовослужбовців інформацією, зокрема «Права захисників України», «Захиснику! Ти маєш право на правову допомогу за рахунок держави!», «Як отримати безоплатну правову допомогу учаснику АТО».