назад
24.12.19

Правовий захист осіб, постраждалих від конфлікту на Сході Україні, буде посилено

Працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представники громадської організації “Донбас СОС” співпрацюватимуть для кращого захисту прав осіб, постраждалих від збройного конфлікту на Сході Україні. Зокрема, йдеться про доступ до БПД, соціально-медичних та психологічних послуг. Це передбачено угодою про партнерство між Координаційним центром з надання правової допомоги та громадською організацією “Донбас СОС”, що була підписана 24 грудня.

«Цього року до місцевих центрів з надання БВПД, що розташовані в усіх регіонах країни, звернулися майже 7,2 тис. внутрішньо переміщених осіб. З цієї кількості майже 4,3 тис. ВПО прийняли фахівці системи БПД Донеччини та Луганщини. До речі, до нас нерідко приїжджають люди з непідконтрольних Україні територій», – говорить директор Координаційного центру за надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Представники ГО «Донбас СОС» також надають правові консультації мирному населенню зони конфлікту та внутрішньо переміщеним особам.

У межах угоди про співпрацю проводитимуться заходи, спрямовані на підвищення правової поінформованості осіб, постраждалих від збройного конфлікту на Сході Україні. Буде організовано навчання працівників системи БПД та адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Тренінги, семінари, конференції, круглі столи тощо проводитимуться на базі правових клубів PRAVOKATOR у Дніпрі, Києві, Львові, Одесі та Харкові, а також у місцях локацій мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Будуть розроблені інформаційні матеріали щодо прав осіб, постраждалих від збройного конфлікту. Також поширюватиметься інформація про успішні практики захисту прав таких осіб.