назад
24.12.19

Правова година для студентів

Злочинність неповнолітніх завжди була і залишається однією з найбільш актуальних соціально-правових проблем нашого суспільства.
24 грудня з метою попередження дитячої злочинності працівниками Смілянського місцевого центру з надання БВПД Оленою Сокол та Олександром Дячуком проведено лекцію для студентів Державного навчального закладу «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів».
Під час заходу обговорено чинники та передумови, які можуть негативно вплинути на подальший розвиток неповнолітньої особи, як особистості та спричинити ведення асоціального способу життя. Слухачів поінформовано про негативні наслідки вживання алкогольних напоїв, тютюнових виробів та наркотичних речовин.

Окрему увагу приділено кримінальній відповідальності неповнолітніх за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів.
Захід відбувся в форматі відкритого діалогу під час якого студенти могли поспілкуватися з представниками системи БПД, дізнатися як вона функціонує, які послуги можливо отримати звернувшись до її фахівців, хто має право на первинну та вторинну правову допомогу та які документи необхідно надати, щоб отримати таку допомогу.