назад
24.12.19

Інформаційно-правопросвітницький захід на тему: «Надання безоплатної правової допомоги»

23 грудня головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання БВПД Сокол Олена провела інформаційно-правопросвітницький захід на тему: «Надання безоплатної правової допомоги» для працівників Смілянської міської поліклініки для дорослих.
Фахівець системи БПД поінформувала, що діяльність центру спрямована на повагу до гідності людини та створення умов рівного доступу до права та правосуддя, незалежно від рівня матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості, довела до відома основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема, категорії осіб, які мають право на безплатну правову дорогу, можливості отримання ними первинної та вторинної правової допомоги, порядок розгляду звернень, що надходять до центру.
Повідомлено, що громадяни можуть отримати у Смілянському місцевому центрі з надання БВПД доступ до електронних сервісів Мін’юсту (витяги з різноманітних електронних реєстрів), а також подати необхідні документи для державної реєстрації громадських формувань, об’єднань.
Наприкінці заходу працівникам лікарні надано буклети з інформацією про систему БПД та запрошено для отримання правових консультації до Смілянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Сміла, вул. Соборна, 96а, тел.:0(4733) 2-40-47 або єдиний телефонний номером системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів, цілодобово).