назад

Правозахисники консультували мешканців Старокостянтинівщини

20160204 132119     Соціальне забезпечення, соціальна допомога та оформлення спадщини — питання, з якими найчастіше зверталися мешканці Старокостянтинівського району до фахівців під час виїзних прийомів.

     Цього тижня працівники Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД здійснили кілька виїзних прийомів громадян. У середу, 3 лютого, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Віта Сучок та головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Євгеній Грабчук консультували мешканців села Немиренці, а наступного дня, 4 лютого, головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Ірина Вовнянко разом з представником Фонду родини Кольгофер надавала правову допомогу жителям сіл Решнівка, Самчики та Сахнівці.

     У Немирівцях до фахівців звернулося четверо громадян. Вони потребували допомоги спеціалістів у питаннях, що стосувалися соціального забезпечення, порядку перерахунку пенсії, соціальної допомоги та спадкування за законом.

     На прийоми у Решнівці, Самчиках та Сахнівцях, які проводили у рамках співпраці з Фондом родини Кольгофер, прийшло 12 громадян. Проблеми селян, з якими вони зверталися до правозахисників, були пов’язані із розлученням та стягненням аліментів, оформленням допомоги на дітей одиноким матерям, переходом на пенсію у зв’язку із втратою годувальника, поновленням втрачених документів, виселенням колишнього члена сім’ї, оформленням спадщини.

     Оскільки важливою складовою ефективної роботи системи БПД є співпраця між центрами з надання БВПД та органами місцевого самоврядування, Ірина Вовнянко принагідно зустрілася із головою Сахновецької сільської ради Аллою Яснюк. Під час зустрічі говорили про необхідність зробити безоплатну правову допомогу більш доступною для мешканців віддалених сіл.

{gallery}img/novyny/2016/02_Lyutiy/08{/gallery}