назад
10.02.22

Представникам органів місцевого самоврядування Полтавщини – про реалізацію земельних прав

Чи знаєте Ви, що чверть чорнозему світу припадає на Україну?

Згідно з офіційною статистикою, в Україні проживає 43,7 мільйона людей, з яких близько третина проживає у селі та  працює у сільському господарстві.

Досить значну частину української економіки становить сільське господарство. Продукція, яка виробляється в даній галузі – один з найважливіших експортних товарів з України.

З метою підвищення правової освіченості землевласників та землекористувачів, які проживають в сільській місцевості фахівчиня Карлівського бюро правової допомоги Сніжана Вітюгіна провела лекцію  для представників Мартинівської сільської ради Полтавського району на тему «Ринок землі в Україні», під час якої проінформувала населення про ключові зміни у земельному законодавстві.

«До липня 2021 року громадяни, що отримали землю у власність після розпаду СРСР не мали права її продати чи купити. Їм лишалося лише обробляти власну землю. Решта землі діставалася більшим підприємствам в оренду. Але, все докорінно змінилось з відкриттям ринку землі.» – зазначила юристка.

По завершенню діяв консультаційний пунктдоступу до правової допомоги, де всі охочі отримали правову інформацію з питань оформлення документів на земельну ділянку, припинення договору оренди земельної ділянки, порядок визнання особи недієздатною та встановлення опіки, а також підстав позбавлення батьківських прав.

Також, цього дня Сніжана Вітюгіна провела робочу зустріч з заступником голови Мартинівської сільської ради Родиком А.О., за результатами якої домовилися щодо інформування мешканців громади про доступність безоплатної правової допомоги та своєчасного їх направлення до бюро, щодо вирішення питань правового характеру, що виникають.

Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги за наступним посиланням: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua .