назад

В Охтирці на базі установи охорони здоров’я відбувся прийом громадян

З метою розширення доступності до безоплатної правової допомоги для вразливих категорій осіб фахівці системи БПД організовують роботу консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях спеціалізованих закладів. Це дає змогу особам, які не мають можливості відвідати центр чи бюро правової допомоги, отримати консультації та роз’яснення юристів. Зокрема, такий пункт працює і на базі комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня» в м. Охтирка.

 

 

У межах моніторингового візиту до Охтирського місцевого центру, очільниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Сумській області Олена Демченко спільно з керівним складом Охтирського місцевого центру Тамарою Козир та Миколою Кравченко зустрілися зі старшим лікарем установи Олександром Середою.

Під час робочої зустрічі порушувалися питання щодо реалізації прав громадян на безоплатну правову допомогу.  Зокрема мова йшла, як про надання консультування в адміністративних приміщеннях так, і надання адресної правової допомоги особам, які через фізичні вади позбавлені самостійно звернутися. Обговорили подальші шляхи взаємодії із питань забезпечення громадян правовою допомогою, виходячи із пріоритету прав і свобод людини та громадянина.

Приймаючи до уваги вразливість категорії громадян, що перебуває у цьому закладі та інші фактори цього дня, дотримуючись, карантинних обмежень, проведено прийом громадян, які утримуються в закладі. Консультації з правових питань отримали 9  осіб.

За словами Олени Демченко «взаємодія узгоджених дій сторін у межах меморандуму про співпрацю між Охтирським місцевим центром та установою охорони здоров’я дає можливість вразливій категорії населення, що перебуває у закладі,  вирішувати проблеми у правовий спосіб, незалежно від статків чи соціального статусу».