назад
08.08.14

Представники Координаційного центру та адвокати-тренери продовжують вивчати досвід США у сфері правової допомоги

Триває програма професійного обміну на тему «Роль безоплатної правової допомоги в системі змагального кримінального судочинства», участь у якій беруть директор Координаційного центру Андрій Вишневський, заступник директора Віталій Баєв та начальник управління стратегічного аналізу і планування Сергій Троценко. Також до участі у програмі залучені адвокати-тренери/ модератори обміну досвідом між адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, Анастасія Сербіна та Марина Старовойтова. Програма проходить у Сполучених Штатах Америки в рамках Програми міжнародних відвідувачів з 2 по 22 серпня 2014 року та організована Офісом з питань міжнародного розвитку, співробітництва та підготовки прокурорів (OPDAT) Департаменту юстиції США Посольства США в Україні.

З 2 по 7 серпня 2014 року учасники програми перебували у місті Вашингтоні, де ознайомилися з правовою системою США і правовим захистом на федеральному рівні, провівши низку зустрічей із представниками профільних установ.

Сьогодні ж, 8 серпня, представники Координаційного центру та адвокати-тренери вирушили до Майямі (штат Флорида) у рамках наступного етапу програми. Заплановано, що там вони пробудуть до 13 серпня. У цей час основною темою програми та проведення відповідних зустрічей стане ознайомлення з державним захистом на рівні штату, судовою медіацією, роллю місцевих асоціацій адвокатів у забезпеченні надання правової допомоги, університетськими програмами з права.

Зокрема, учасники побувають в Офісі державних захисників, де матимуть змогу вивчити особливості роботи з клієнтами, які страждають від наркотичної залежності, особами з психічними відхиленнями та рецидивістами. Крім того, заплановано відвідини Федерального офісу державних захисників, де учасники прослухають інформацію про судовий розгляд і процес у федеральних судах, та офіс приватного адвоката. Після цього учасники ознайомляться з поняттям медіації як альтернативи розгляду справи у судах з медіатором Окружного федерального суду, Вищого суду Флориди. Останнім пунктом програми перебування у Флориді є відвідання юридичного факультету Університету Майямі.

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+