назад
16.04.15

Представники Координаційного центру взяли участь у семінарі – практикумі 13-го Конгресу ООН з попередження злочинності та кримінального правосуддя

13Congress16 квітня 2015 року в місті Доха (Катар) в рамках 13-го Конгресу ООН з попередження злочинності та кримінального правосуддя розпочав роботу четвертий семінар – практикум «Вклад громадськості в попередження злочинності та підвищення обізнаності про систему кримінального правосуддя: досвід та здобуті уроки». У складі української делегації участь у заході взяли директор Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України Андрій Вишневський та заступник директора Віталій Баєв

 

На семінарі робота велася у чотирьох секціях. Перша секція була присвячена розгляду питань ролі медіа, соціальних мереж та нових комунікаційних технологій.

 У рамках другої, третьої та четвертої секцій відбулися виступи та обговорення з питань залучення громадськості на місцевому рівні, зокрема, щодо ініціатив з попередження злочинності та проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи у сфері кримінального правосуддя. Однією з важливих проблем, розглянутих у рамках третьої секції, став доступ до правосуддя, стратегії та підходи до її вирішення.

Завтра, 17 квітня, семінар – практикум продовжить свою роботу, та, зокрема, розгляне питання щодо участі приватного сектору у попередженні злочинності та кримінального правосуддя.

З програмою семінару можна ознайомитися тут.

  Довідково

Конгрес ООН з попередження злочинності та кримінального правосуддя є форумом для обміну думками між державами, урядовими та неурядовими організаціями, окремими експертами, обміну досвідом та виявлення нових тенденцій і проблем у сфері попередження злочинності та кримінального правосуддя. Кожен конгрес приймає єдину декларацію, яка визначає пріоритети діяльності у сфері кримінального правосуддя протягом наступних п’яти років.

Основною темою проведення 13-го Конгресу ООН з попередження злочинності і кримінального правосуддя інтеграція питань попередження злочинності та системи кримінального правосуддя в подальшу політику ООН для вирішення соціальних та економічних проблем та утвердження верховенства права на національному та міжнародному рівнях.  


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+