назад

Представники Корпусу миру ознайомилися з роботою Регіонального центру

golovna

Днями до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області завітали представники Корпусу миру – регіональний менеджер Ірина Шевченко та волонтер з США Кевін Блосфельд.

Корпус миру – це урядове агентство США, яке сприяє зміцненню миру і дружби між людьми різних національностей і культур. В Україні ця організація працює з 1992 року, проте у лютому 2014 року, у розпал подій на Майдані, Корпус миру США було евакуйовано з країни. Однак тепер організація відновлює свою роботу після більш як річної перерви. 

1

Під час зустрічі директор та заступник директора Регіонального центру Василь Овдіюк та Сергій Іллюк ознайомили гостей з системою безоплатної правової допомоги, яка працює в Україні, та, зокрема, з діяльністю Регіонального та місцевого центрів Рівненщини. Гості були приємно вражені наведеною статистикою щодо кількості осіб, яким була надана безоплатна правова допомога, а також кількістю виправдувальних вироків завдяки роботі адвокатів, що співпрацюють з центрами.

2

Однак головною метою зустрічі була аж ніяк не екскурсія центром. Керівництво Регіонального центру з надання БВПД та регіональний менеджер Ірина Шевченко і волонтер з США Кевін Блосфельд обговорили можливість потенційної співпраці задля розвитку громад Рівненщини та їх доступу до безоплатної правової допомоги.

3