назад

Судом призначено мінімальний розмір покарання

mal-2Підзахисний адвоката Зіновія Кравчука, що здійснював захист за контрактом з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, обвинувачувався у вчиненні крадіжки (ч. 1 ст.185 КК України). Бродівський районний суд встановив, що обвинувачений, перебуваючи під час нічної дискотеки у приміщені Народного дому, з метою особистого збагачення таємно викрав жіночу шкіряну куртку, у кишені якої знаходилися гаманець, грошові кошти, а також мобільний телефон марки «Lenovo А369» із сім-карткою оператора мобільного зв’язку «Київстар» з футляром, чим заподіяв потерпілій матеріальної шкоди на загальну суму 2109,5 гривень.

Покарання за такий злочин – штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Позаяк підзахисний обвинувачувався у вчиненні злочину середньої тяжкості, виникла можливість укласти угоду про примирення, яку адвокат використав на користь свого клієнта. При цьому, адвокат Кравчук доклав зусиль для примирення обвинуваченого та потерпілої. Зі змісту цієї угоди вбачається, що сторони узгодили покарання та дійшли до згоди про призначення покарання обвинуваченому у вигляді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень – призначення мінімального розміру покарання.

Відтак, обвинувачений та потерпіла підтвердили своє примирення і не мають жодних взаємних претензій. Адвокат фактично виступив в ролі медіатора.

Як встановив Бродівський районний суд, умови угоди про примирення жодним чином не порушують прав, свобод, інтересів сторін чи інших осіб, у зв’язку з чим призначив мінімальний розмір покарання.