назад

Представники Норвежської ради у справах біженців в Україні передали ноутбуки для юристів системи БПД Тернопільщини

Через воєнні дії на території України тисячі наших громадян покинули свої домівки та переїхали в більш безпечні місця, де в них виникає безліч питань, в тому числі юридичного характеру. Фахівці системи безоплатної правової допомоги активно долучилися до ініціатив, спрямованих на всебічну підтримку та допомогу вимушеним переселенцям.

Не залишилися осторонь проблем людей, котрі постраждали від бойових дій і партнери системи БПД. Так, представники Норвезької Ради у Справах біженців Україна (NRC) завітали з візитом в Тернопіль та безкоштовно передали юристам місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги 13 ноутбуків з гарнітурами для надання правової допомоги людям, які вимушено покинули свої домівки через війну. Допомога була надана за підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF).

Директор Регіонального центру з надання БВПД Ірина Хондогій та керівник департаменту інформування, консультування та правової допомоги NRC Надія Роменська підписали Угоду, укладену в рамках проекту «Правова допомога», метою якої є поліпшення доступу внутрішньо переміщених осіб та людей, що постраждали внаслідок бойових дій в Україні, до якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги за місцем їх постійного проживання або тимчасового перебування в межах Тернопільської області.

Я дякую нашим партнерам за великий внесок в доступі внутрішньо переміщених осіб до захисту їхніх прав, адже ноутбуки допоможуть не лише в складанні заяв, які надходять від людей в точках доступу до БПД, а також дозволять нашим фахівцям надавати переселенцям правову допомогу в режимі онлайн, зокрема консультувати громадян, які телефонують на номер 0 800 213 103 єдиного контакт-центру системи БПД – відмітила Ірина Хондогій.

В свою чергу, Надія Роменська розповіла про принципи діяльності NRC в сфері правової допомоги, захисту прав біженців, внутрішньо переміщених осіб та інших осіб, які постраждали внаслідок військової агресії рф. Вона висловила впевненість в тому, що подаровані Норвезькою Радою у Справах біженців Україна ноутбуки та гарнітури до них допоможуть працівникам системи БПД Тернопільщини надавати вимушеним переселенцям всю необхідну правову допомогу.