назад

Представники Посольства США в Україні ознайомилися з роботою центрів надання безоплатної правової допомоги в Одесі

04 червня 2021 року Регіональний та Одеський місцевий центри відвідали з робочим візитом представники Посольства США в Україні: Діна Абаа-Огли, заступник директора Відділу з питань правоохоронної діяльності та Євген Шаталов, координатор проектів Відділу з питань правоохоронної діяльності Посольства США.

Під час зустрічей з керівниками центрів з надання безоплатної правової допомоги було обговорено принципи роботи регіонального та місцевих центрів, штатних працівників та адвокатів системи БПД, а також яким чином та кому надається правова допомога від держави.

Директорка Регіонального центру Світлана Клішина розповіла про роботу системи надання БВПД в Одеській області, обговорила з учасниками зустрічі питання навантаження на адвокатів та працівників центрів. Представники центру продемонстрували застосування системи КІАС у кримінальних справах.

На зустрічі йшла мова також про доступ до медіації та процесів відновного правосуддя як окремих перспективних сервісів в системі надання БПД.

Було зазначено, що доступ до медіації – це один з пріоритетів діяльності системи безоплатної правової допомоги. У 2019 році на базі Одеського місцевого центру з надання БВПД відкрито перший кабінет медіації – саме з цього часу клієнти системи БПД отримали доступ до вирішення сімейних та спадкових спорів за допомогою медіатора.

Під час інтерв’ю з Світлана Клішина розповіла про реалізацію проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального порушення», презентувала результати реалізації проєкту та застосування Програми в Одеській області.

В Одеському місцевому центру членам делегації провели екскурсію: вони побачили, як відбувається прийом клієнтів та видача доручень адвокатам.