назад

Представники Регіонального центру взяли участь у семінарі «Особливості реалізації ВПО права на соціальне забезпечення»

SuR 171012 0612 жовтня в освітньому просторі POINT #eduspace відбувся семінар на тему «Особливості реалізації ВПО права на соціальне забезпечення» в межах проекту «Захист прав, зниження ризиків та посилення гуманітарної допомоги ВПО та населенню, постраждалим внаслідок конфлікту в Україні», організатором якого виступив Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.

Участь у заході взяли представники Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області – начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Жалковський та головний спеціаліст відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Вікторія Бардак.

SuR 171012 02

Під час семінару радник Міністерства соціальної політики з питань ВПО в Сумській області Оксана Іванцова доповіла присутнім на тему «Запобігання сексуальному насильству в умовах конфлікту».

SuR 171012 04

«Варто пам’ятати, що стати жертвою насилля може будь-хто. Проте у багатьох ситуація жінки та діти стикаються з більш високим ризиком сексуального насильства. Не всі жертви сексуального насильства демонструють очевидні фізичні травми або стереотипні емоційні реакції. Тим не менш, до них слід ставитися з гідністю, повагою та турботою», – говорить вона.

SuR 171012 01

Крім того, учасникам заходу про особливості реалізації ВПО права на соціальне забезпечення розповів юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Володимир Виноградов.

«Усі представлені тут організації та структури мають максимально мобілізувати зусилля задля ефективної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Згуртована робота допоможе адаптації громадян, що раніше перебували в умовах воєнного конфлікту. Важливі всі сфери, в яких налагодженню добробуту ВПО може посприяти кожен. Ми ж, в першу чергу, маємо працювати над цим  в правовому полі», – зауважує він.

SuR 171012 07

Загалом захід пройшов в форму активного діалогу. Присутні ділилися власним досвідом роботи з внутрішньо переміщеними особами та допомагали розібратися одне одному в актуальних проблемах цієї категорії громадян.

SuR 171012 05

Учасники також мали змогу поділитися своїми враженнями від заходу, а також надати громадянам корисну інформацію з розглянутого питання посередництвом ЗМІ.