назад

Об’єднання зусиль – шлях до успіху

Gad zahid2 12.10.2017

З метою посилення співпраці, реалізації основних напрямів надання безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад, убезпечення громадян від агрорейдерства 12 жовтня 2017 року відбувся семінар для представників аграрного сектору, органів місцевого самоврядування та жителів громади. Захід відбувся на базі Сергіївської сільської ради (об’єднаної територіальної громади) в рамках загальнонаціонального проекту «Я маю право».

Семінар відкрив голова Сергіївської об’єднаної територіальної громади Ігор Лідовий. Участь у заході взяли директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир, начальник Гадяцького бюро правової допомоги Ірина Калініченко, начальник відділу у Гадяцькому районі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Оксана Боцула.Gad zahid 12.10.2017

«Важливим є те, щоб громадяни знали про своє право на безоплатну правову допомогу та могли цим правом користуватися при вирішенні повсякденних питань юридичного характеру» – зазначив Ігор Лідовий.

В ході спілкування присутніх поінформували про порядок отримання безоплатної правової допомоги, зосередили увагу на актуальних питаннях земельного законодавства щодо впроваджених реформ та особливостей укладення договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

«Об’єднання зусиль становить взаємний інтерес у напрямках підвищення правової захищеності населення. А бюро правової допомоги, яке в Гадячі очолює Ірина Калініченко, працює на благо громади та є гарним юридичним провідником у світ законодавства, зокрема і земельного» – наголосила Людмила Бубир.

По завершенню семінару Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги та Сергіївська сільська рада (об’єднана територіальна громада) закріпили досягнуті домовленості щодо роботи у напрямку підвищення правової свідомості та культури жителів громади підписанням Меморандуму про співпрацю та продовжили свою роботу у форматі мобільної точки доступу до безоплатної правової допомоги.Gad zahid1 12.10.2017

Громадяни отримали роз’яснення з питань, що стосувалися переукладення договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, особливостей використання типового договору оренди та способів виплати орендної плати спадкоємцям, що переоформили право власності на орендовані земельні ділянки.

        Під час заходу також присутнім наголосили, що отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни також можуть, звернувшись Гадяцького бюро правової допомоги за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5 (другий поверх) тел. 05354-3-25-05, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).