назад

Знай свої права: представники Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області прочитали право просвітницькі лекції для молоді

zn8Правопросвітництво – важливий напрямок у роботі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Житомирській області. Адже, якщо людина знає свої права, то вона здатна себе захистити. Саме тому працівники центру регулярно читають лекції для школярів та студентів.

9 жовтня, в Житомирському кооперативному коледжі бізнесу і права відбувся урочистий захід, присвячений професійному святу – Дню юриста. Серед запрошених була заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська.Вона розповіла майбутнім юристам про усі переваги цієї непростої, але дуже важливої професії. Крім того пояснила, як працює система безоплатної правової допомоги, та нагадала студентам про можливість проходження стажування, як у Регіональному центрі з надання БВПД у Житомирській області, так і у місцевих центрах.

zn3 zn4

9 жовтня до Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області завітали учні старших класів Житомирської загальноосвітньої школи № 16. Начальник відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк ознайомила учнів з етапами становлення та розвитку системи безоплатної правової допомоги. Вона розповіла про функції кожного з відділів центру, пояснила як центру вдається працювати цілодобово. «Запишіть у своїх телефонах номер 0-800-213-103, діліться ним з друзями та рідними, телефонуйте цілодобово та безкоштовно якщо вас затримали. Пам’ятайте: ви маєте право на адвоката від держави, який захищатиме ваші інтереси» – наголосила Олена Вовнюк.

zn5 zn6

10 жовтня начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олег Врублевський  завітав до Житомирського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Він взяв участь в освітньо-правовому заході для засуджених, які перебувають на обліках підрозділів Житомирського міського відділу. Олег Врублевський проінформував засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, про діяльність місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та послуги, які надають фахівці центрів для населення, а також про положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та надав вичерпні відповіді на запитання.

zn1 zn2

11 жовтня лекцію для студентів Житомирського державного технологічного університету прочитала заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська. Вона розповіла про те, хто має право на безоплатну правову допомогу, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням до центрів з надання БВПД.

zn7 zn10