назад

“Представники системи безоплатної правової допомоги в Одеській області активно користуються елементами “Електронного суду”, – Світлана Клішина

el.sud 15Сьогодні, 13 вересня 2017 року, на базі територіального управління Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч, присвячена впровадженню в Одеській області проекту «Електронний суд». З цією  метою до Одеси з Республіки Молдова з візитом прибула  делегація представників органів державної влади, а також проекту Агентства США USAID «Справедливе правосуддя». 

У зустрічі приймали участь партнери проекту, міжнародні експерти, представники суддівського корпусу, адвокатури, Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області, ЗМІ.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області – один з перших партнерів проекту «Електронний суд», який з ентузіазмом підтримав його та впровадив  у свою роботу. Як зазначила на зустрічі директор центру Світлана Клішина, всі штатні юристи системи безоплатної правової допомоги в Одеській області зареєстровані в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу та мають поштову скриньку електронного суду, розміщену на офіційному веб-порталі судової влади України.

el.sud 14

«Адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, ведуть велику кількість справ, тому за допомогою інструментів системи «Електронний суд» мають можливість надавати послуги оперативно, якісно та своєчасно», – підкреслила Світлана Клішина.

Партнерами проекту «Електронний суд» також стали Головне територіальне управління юстиції, прокуратура, Головне управління Регіональної поліції, територіальні органи ДФС, Управління Державної виконавчої служби, Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Головне управління Державної міграційної служби, Одеський науково-дослідний інститут судових експертиз в Одеській області.

На зустрічі начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимир Куценко розповів про етапи впровадження проекту, складнощі, а також переваги та перспективи впровадження електронного документообігу у систему роботи судів.

el.sud 7

Голова Приморського районного суду м. Одеси Сергій Кічмаренко виразив думку, що електронний суд вирішить проблему закритості та непрозорості роботи судів та відкриє громадянам рівний доступ до правосуддя.

«Перевагами електронного суду є доступність та оперативність руху справ у судах, швидкість розгляду справ та обмін інформацією, а також економія державних коштів», – відмітив він.

У презентації  проекту також йшлося про економію витрат бюджетних коштів та часу в рамках проекту та перспективи автоматизації процедури виконання судових рішень.

Під час візиту в Одесу учасники делегації відвідають Київський районний суд м. Одеси для ознайомлення з результатами співпраці між судами та прокуратурою в рамках проекту.

Наступного дня гости відвідають Другий одеський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де їм буде продемонстровано, як використовують елементи «Електронного суду» працівники системи безоплатної правової допомоги в Одеській області.

el.sud 3

el.sud 1

el.sud 9

el.sud 4

el.sud 5

el.sud 15