назад

Представники системи БПД Дніпропетровщини долучаються до проєкту «Я – Ветеран»

Цього тижня відбулося навчання для адміністраторів Центрів надання адміністративних послуг Дніпропетровської області, на яких покладені обов’язки з надання комплексної послуги «Я – Ветеран». Задля підвищення рівня знань та налагодження ефективної співпраці у процесі надання адміністративних послуг, з тими, хто контактуватиме з оборонцями та їхніми рідними, працювали представники різних державних установ.

Кому з ветеранів, членів їх сімей  та за якими принципами пропонувати послуги безоплатної правової допомоги розповідали під час інтенсиву виконуючий обов’язки директора Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Сергій Соколов та виконуюча обов’язки директора Дніпровського місцевого центру з надання БВПД Анастасія Юхименко.

Юридичну складову проекту «Я-Ветеран»,  – надання послуг з правової допомоги – здійснюватимуть фахівці системи БПД Дніпропетровського регіону. А посередниками між ними та ветеранами  російсько-української війни, членами їх сімей та родин загиблих за цим  Проєктом, ініційованим Дніпропетровською ОВА, стануть співробітники ЦНАПів, де створюється  “єдине вікно” для звернень ветеранів з будь-яких питань, які їх турбують,  та які  потребують вирішення і допомоги з боку держави. Таке “єдине вікно” вже у червні відкриється  у ЦНАПах області,  аби ветерани за одним зверненням у комплексі могли вирішити більшість своїх проблем.

         «Ми провели навчання у двох групах, загалом для понад 60-ти працівників  ЦНАПів регіону. Я розповів про систему БПД взагалі та за яким принципом вона побудована в нашій області. Робота за проектом «Я-Ветеран» буде новим викликом для фахівців нашої системи, але водночас й цікавим та корисним досвідом», – зазначає в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Сергій Соколов.

Не менш цікавим та важливим був виступ перед обома групами й виконуючої обов’язки директора Дніпровського місцевого центру з надання БВПД Анастасії Юхименко, що навчала представників ЦНАПів тому,  які саме правові послуги надаватимуться ветеранській спільноті в межах безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, а також говорила про те, яка інформація й документи необхідні для отримання таких послуг, і звичайно, що дуже важливо – про терміни надання послуг та інформування ЦНАПів про результати їх надання.

«Ми закріпили запропоновані  теоретичні знання проведенням миттєвої вікторини, відповіді якої фіксувалися в електронному вигляді з телефонів учасників на центральний комп’ютер, розташований у залі. Тож і переможець був визначений буквально на очах у всіх учасників за хвилину. І, звичайно, у нагоді представникам ЦНАПів стане підготований фахівцями нашого Центру роздатковий матеріал», –  каже Анастасія Юхименко.

Довідково.  Дніпропетровщина стала першим регіоном, де запроваджується  комплексна послуга «Я – Ветеран» через посередництво ЦНАПів. У реалізації проекту беруть участь ДніпроОВА, Дніпропетровська обласна рада, Міністерство у справах ветеранів, Дніпропетровський обласний центр зайнятості, Територіальні органи центральних органів виконавчої влади в Дніпропетровській області, Дніпропетровський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, БУ «Український ветеранський фонд», а також міські, селищні, сільські ради та районні (військові) державні адміністрації, до яких  також доєднується система БПД регіону.

«Без участі представників системи БПД нашому проекту дуже не вистачало саме юридичної складової. Ми раді вітати у Проекті молоді й креативні команди Регіонального та Дніпровського місцевого центрів з надання БВПД, які вже провели значну організаційну роботу. Впевнена, що так само чітко буде відпрацьований механізм взаємодії й з іншими місцевими центрами та бюро безоплатної правової допомоги в усій області», – зазначає директорка Департаменту цифрової трансформації, інформаційних технологій та електронного урядування Дніпропетровської ОВА Юлія Кримчак, яка є однією з ініціаторів та організаторів Проекту «Я-Ветеран».