назад

Представники Ужгородського місцевого центр з надання БВПД відвідали Перечинщину та Великоберезнянщину

img 20160121 093624076    21 січня був насичений день в плані поїздок і зустрічей для працівників Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Так, директор центру Михайло Давиденко та начальник відділу Володимир Мацо в приміщенні Перечинського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян зустрілися з юристом (Любов Гавій) та спеціалістами служби на якій обговорили питання співпраці та обмінялись думками стосовно напрацювання спільного плану заходів по інформуванню соціально вразливих верст населення Перечинщини про систему правової допомоги.

    У Ставненській сільській раді Великоберезнянського району було проведено виїзний прийом громадян мобільною групою Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У роботі мобільної групи взяли участь начальник відділу місцевого центру Володимир Мацо, головні спеціалісти відділів Лілія Новак та Наталія Вашкович. Під час виїзного прийому мешканцям громади розповіли про можливості отримання безоплатної правової допомоги та представлення їхніх інтересів в суді, а також надали більш детальну консультацію особам, які звернулися для отримання такої допомоги, із різних категорій питань, соціальних – це оформлення субсидії на електроенергію та соціальної виплати на малолітніх дітей, трудового – неврахування стажу попередньої роботи при оформленні пенсії, та поновлення документів на будинок, який був знищений внаслідок пожежі. Було проведено і флешмоб із роздачі інформаційних буклетів жителям села.

    В той же день, директор центру Михайло Давиденко провів робочу зустріч з працівниками Великоберезнянського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. В рамках виконання Доручення першого заступника міністра Наталії Севостьянової робочі зустрічі були проведені із керівниками і працівниками структурних підрозділів районну: управління юстиції, державної виконавчої служби, ЦНАПу, ДРАЦСу.

    Надзвичайно важливим та актуальним був обмін думками під час зустрічі із селищним головою Великого Березного Богданом Кирликом, на якій сторони узгодили питання трьох сторонньої співпраці та виділення приміщення для розміщення пункту надання правової допомоги, який буде працювати в рамках виконання ГО «Простір Молоді» проекту фонду «Відродження» з надання доступної та якісної правової допомоги місцевій громаді. У цій зустрічі взяв участь керівник громадської організації Віталій Дацюк.

    Крім цього, 21 січня заступник директора Ужгородського місцевого центру БВПД Еріка Кинєв провела робочі зустрічі з представниками: управління Пенсійного фонду м. Ужгород (заступником начальника управління Довгей Г.М.), управління Пенсійного фонду в Ужгородському районі (першим заступником начальника управління Діус Н.І.), управління праці та соціального захисту населення м. Ужгорода. Під час зустрічей було обговорено питання про співпрацю з установами, про ефективне взаємне партнерство по наданню правової допомоги громадянам, вручено інформаційні матеріали про діяльність місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги. Також було домовлено про надання консультацій для підготовки відповідей на типові питання, що стосуються соціального забезпечення громадян.


img 20160121 093624076

img 20160121 135847653

photo2