назад

Права учасника бойових дій, інваліда 2­ї групи на безоплатне санаторне лікування захистив адвокат із Одеси

19.01.16До Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся клієнт з питанням щодо визнання бездіяльності посадових осіб Управління соціального захисту населення, що виразилися в відмові надання йому рецепту життєво необхідних ліків та поновлення його у черзі на безоплатне лікування. Центр доручив займатися цією справою адвокату Віталію Полішу, який у судовому порядку домігся відновлення справедливості щодо лікування його клієнта та поновлення його в черзі на безоплатне санаторне лікування.

Клієнт являється учасником бойових дій, інвалідом 2-ї групи, має тяжкі захворювання нервової системи, основний діагноз в нього – хвороба Паркінсона. За законом він має право на таку пільгу, як безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Так, Управлінням соціального захисту населення у Малиновському районі м. Одеси замість необхідної путівки для проходження лікування неврологічних захворювань клієнту було надано путівку з іншою спеціалізацією та запевнено, що при лікуванні в разі потреби йому допоможе відповідний до його захворювання лікар. В подальшому клієнту було відмовлено в наданні ліків та рецепту для їх отримання, хоч йому і було гарантовано, що він їх отримає.

Адвокат Поліш Віталій підготував адміністративний позов, за результатами розгляду якого дії посадових осіб Управління соціального захисту населення визнано неправомірними, а бездіяльність посадових осіб клінічного санаторію протиправною. Клієнт має бути поновлений в черзі на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням за таким номером, який він мав на момент надання йому путівки в той санаторій, спеціалізація якого не відповідає його захворюванню.