назад
12.07.18

Прес-конференція очільників БПД Вінниччини

12 07 2018 1

12 липня у Вінниці в соціо-Hub відбулася прес-конференція директорів, що керують діяльністю системи безоплатної правової допомоги (БПД) по всій Вінниччині, з клієнтами, адвокатами, журналістами, громадськими організаціями та партнерами.

Марина Лукіянова, директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, розпочала прес-конференцію вступним словом, в якому наголосила на важливості БПД для кожного українця. Пані Марина сказала: «В реальності за ширмою цифр, таблиць і графіків, які ми вам сьогодні демонструємо як результат нашої роботи, приховані звичайні люди, такі, як ми з Вами. Я особисто і всі мої 126 працівників у різних куточках Вінницької області щодня працюємо з людьми і задля людей». Пані Марина розповідала про звичайних мешканців Вінниччини, які щодня звертаються за допомогою до бюро та центрів безоплатної правової допомоги, директорка наочно продемонструвала з яких питань та які категорії населення звертаються за правовою допомогою.

Очільники місцевих центрів безоплатної правової допомоги розповіли учасникам заходу про специфіку надання юридичних послуг безпосередньо у місцевостях, які охоплюються діяльністю їхніх центрів.12 07 2018 5

Лариса Пікановська, директорка Вінницького місцевого центру, розповідала про правовпросвітництво у навчальних закладах, а Катерина Демко, працівник центру, акцентувала увагу на унікальних проектах, створених Вінницьким місцевим центром з надання БВПД, таких, як навчальний курс «Правовий навігатор» для учнів 8-12 класів.

Директор Козятинського місцевого центру Олександр Комар говорив про тісну співпрацю системи БПД зі службою пробації, оскільки саме у його центру є ряд спільних напрацювань із правопросвітницької роботи в місцях позбавлення волі.

Заступник голови Ради адвокатів Вінницької області Анатолій Юрковський запевнив учасників прес-конференції, що рада адвокатів плідно працює над підвищенням якості надання адвокатами юридичних послуг та контролює усі випадки порушень прав клієнта.

Очільниця Регіонального центру Марина Лукіянова зауважила, що бюро правової допомоги на сьогодні діють у 26 населених пунктах Вінницької області, і навіть якщо особа не має змоги прибути до бюро, вона може за номером гарячої лінії дізнатися, чи є в її населеному пункті мобільна чи дистанційна точка доступу до  юридичних послуг або ж, якщо приїхати не дозволяє стан здоров’я може просити про адресну правову допомогу, яка надається за місцем проживання.12 07 2018 4

Тетяна Нечипорук, директорка Томашпільського місцевого центру з анадання БВПД та Ірина Лісова, очільниця Гайсинського місцевого центру, розповідали присутнім про реальні виграшні справи з державними структурами, такими, як пенсійний фонд та фонд соціального захисту населення, наголосили на тому, що на сьогодні саме безоплатна правова допомога є єдиною можливістю для вразливих категорій населення захистити свої законні права.

Представник вінницької правозахисної громадської організації «Джерело Надії» Марина Абрамюк ознайомила учасників заходу із діяльністю вінницького притулку для жінок, які зазнали сімейного насильства. Пані Марина розповіла про те, як сьогодні держава допомагає жінкам із дітьми боротися за своє право на захист, забезпечує їм прилисток, психологічну та юридичну підтримку.12 07 2018 2

На прес-конференції були присутні також клієнти, яким надавалася правова допомога за рахунок держави, вони розповіли про свій досвід одержання безоплатних послуг та якість надання правової допомоги, зокрема пан Юрій розказав, як працівники Вінницького місцевого центру допомогли йому виграти суд по дорожньо-транспортній пригоді.

12 07 2018 3

Чудовим та позитивним закінченням заходу став виступ адвокатки, яка співпрацює з системою БПД, Ольги Воронцової. Захисниця розповіла про захист японки із п’ятьма дітьми. Пані Ольга виграла суд із міграційною службою, яка бажала витворити японку за межі України. На сьогодні жінка може надалі залишатися на території нашої держави разом зі своїми малолітніми дітьми. Ольга Воронцова здійснює захист жінки і сподівається, що громадянці Японії вдасться оформити всі документи для законного перебування в Україні. 


banner facebook 330x106