назад

Презентація бюро правової допомоги в Котелевському районі

persiy30082016547

29 серпня 2016 року в Котелевському районному центрі зайнятості Першим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено семінар-презентація на тему «Відкриття бюро правової допомоги» для осіб, які перебувають на обліку як безробітні.

В ході семінару, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Тетяна Ражик розповіла про становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні і Полтавській області зокрема, що таке первинна та вторинна правова допомога та хто має право на неї.

Увагу присутніх було сконцентровано на створенні в районі Котелевського бюро правової допомоги, яке є структурним підрозділом Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, одним з основних завданням діяльності якого є підвищення правової спроможності мешканців району.

Окрім того, Тетяна Ражик представила заступника начальника відділу «Котелевське бюро правової допомоги» Яну Коляду та порекомендувала присутнім з 1 вересня 2016 року звертатись до новоствореної установи для отримання правових консультацій та роз’яснень.

В свою чергу, Яна Коляда розповіла присутнім про основні завдання та функції бюро правової допомоги, а також повідомила, що Котелевське бюро правової допомоги, яке запрацює 1 вересня 2016 року, розташоване за адресою: смт. Котельва, вул. Полтавський шлях, 235.

Оскільки у багатьох присутніх вже існувала необхідність в отриманні правової допомоги, по закінченню семінару працівниками Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги було організовано консультаційний пункт. Цього дня мешканців Котелевщини цікавили такі питання, як то:  порядок погашення заборгованості за кредитом шляхом продажу майна, що перебуває в іпотеці; визначення малозабезпеченості особи; можливість та порядок отримання довідки з тимчасово окупованих територій України; пільги учасникам АТО та інші.

Фахівцями були надані відповідні роз’яснення та індивідуальні консультації в межах компетенції.

Також всі учасники семінару отримали інформаційні матеріали.