назад

Презентація діяльності Коломийського місцевого центру

У приміщенні Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 3 липня відбулась публічна презентація чотирьохрічної його діяльності за участі партнерів системи БПД.

2

Коломийський місцевий центр з надання БВПД розпочав свою діяльність 1 липня 2015 року. Про головні успіхи та важливі результати у сфері надання правових послуг та захисту прав громадян присутнім розповіли фахівці системи безоплатної правової допомоги на Коломийщині.

В презентації  взяли участь директор  Коломийського місцевого  центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Дутчак, фахівці місцевого центру – начальник відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Оксана Недільська, головний спеціаліст цього ж відділу Вікторія Смерек, головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з її надавачами Руслана Галік та партнери, які активно долучилися до співпраці з місцевим центром. З метою розвитку та вдосконалення системи БВПД на місцевому рівні це представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування – начальник Коломийського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Галина Григорчук, директор Коломийського РЦСССДМ Марія Козловська, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Коломийської райдержадміністрації Галина Якубенко, заступник директора департаменту соціальної політики Коломийської міської ради Надія Стеф’юк, старщий інспектор Коломийського міськрайонного відділу філії «Центр пробації» в Івано-Франківській області Юрій Бойцан, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Коломийської міськрайонної філії обласного центру зайнятості в Івано-Франківські області Віктор Філіпович.

3

Так як на початку система БПД для громадян була невідомою, з моменту відкриття працівники активно здійснювали функцію правопросвітництва, що принесло свої результати. З 2015 року кількість клієнтів зростала в геометричній прогресії, тільки за перше півріччя 2019 року в Коломийський місцевий центр з надання БВПД звернулося 3179 клієнтів, 2935 громадян отримало правові консультації, 244 із них написали письмову заяву про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Окрім цього, Коломийським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в тому числі бюро правової допомоги,   в цьому ж році здійснено 30 виїздів мобільних пунктів; загальна кількість осіб, яка звернулася за отриманням консультації та роз’яснень під час виїздів мобільних – 126, забезпечено діяльність 32 дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги, загальна кількість осіб, яка звернулася за отриманням консультації та роз’яснень – 263,  проведено 55 правопросвітницьких заходів, розміщено у ЗМІ 37 інформаційних матеріалів з питань надання БПД.

Серед важливих напрямків роботи інформування про систему БВПД є проведення правопросвітницьких заходів, які здійснюють фахівці центру та бюро правової допомоги. Важливо, що система не стоїть на місці і постійно розвивається. За короткий час система БПД заслужила довіру людей, вони знають, що правовий захист з боку держави не декларація, а реальна допомога.

4