назад
23.03.16

Презентація нового проекту під назвою «Пенсіонер це етап життя – зробимо його захищеним»

18 03 2016 118 березня 2016 року в рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» відбулась презентація нового проекту під назвою «Пенсіонер це етап життя – зробимо його захищеним», виконання якого здійснює громадська організація «Центр Поділля-Соціум» за участю директора Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лариси Пікановської, керівника громадської організації “Центр Поділля-Соціум” Анни Моргун та заступник декана з наукової діяльності юридичного факультету Донецького національного університету Лілії Амелічевої.

Метою проекту є підвищення правової обізнаності та покращення доступу людей поважного віку до отримання безоплатної, якісної, вчасної правової допомоги, шляхом налагодження дієвої співпраці між громадськими організаціями, центрами надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокатами та органами місцевого самоврядування.

Проект заплановано реалізовувати за участю Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та юридичних факультетів у якості партнерів проекту.18 03 2016 2

Даним проектом заплановано провести наступні заходи:

  1. Створення консультаційно-правового центру для людей поважного віку на базі громадської організації «Центр Поділля-Соціум».
  2. Проведення майстер-класів для людей поважного віку по темі самостійного пошуку правової інформації.
  3. Запровадження діяльності «Правового факультету» для людей поважного віку на базі офісу ГО спільно із студентами юридичних факультетів міста.
  4. Підготовка та розповсюдження у місті Вінниця,селах Жмеринського та Тиврівського районів правового інформаційного посібника з найактуальнішими питаннями/відповідями правового характеру.
  5. Спільні виїзди фахівців Вінницького МЦ з надання БВПД в села Жмеринського і Тиврівського районів та інші інформаційні заходи.

На прес-конференції виступили із доповідями та пропозиціями представники партнерів проекту: директор Вінницького МЦ з надання БВПД Лариса Пікановська та заступник декана з наукової діяльності юридичного факультету Донецького національного університету Лілія Амелічева.18 03 2016 6

Із доповіддю щодо загального опису проекту виступала керівник проекту – Анна Моргун.

Анна Моргун так прокоментувала суть проекту: “Працюючи з людьми старшого віку впродовж 5 років, я зрозуміла наскільки ця група людей потребує уваги та підтримки. Старші люди досить часто стають жертвами маніпуляцій та шахрайських схем. Саме тому, я переконана, що ініціативи спрямовані на соціальну допомогу та підтримку літніх людей є необхідними”.

Описуючи основні напрямки співпраці та особливості діяльності системи безоплатної правової допомоги, Лариса Пікановська зазначила: “Безоплатна правова допомога – це соціальний проект держави, який вводився в дію поетапно. Основною функцією місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги є надання допомоги саме малозабезпеченим та незахищеним верствам населення, серед яких великий відсоток, більше 60% є пенсіонери, люди з інвалідністю , ветерани війни та інші категорії, передбачені Законом України “Про безоплатну правову допомогу”. Тісна співпраця з такими громадськими організаціями як «Центр Поділля-Соціум» є цінним та необхідним напрямком роботи по досягненню поставлених цілей. Особливо, коли людина потребує правової допомоги, але не є суб’єктом права на таку допомогу через перевищення граничного рівня малозабезпеченості, розрахованого відповідно до Закону України “Про прожитковий мінімум” для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення”.18 03 2016 5

Після прес-конференція Лариса Пікановська дала інтерв’ю засобам масової інформації.