назад

Презентація результатів діяльності юридичної клініки ” Феміда”

4З 17 по 19 квітня 2018 року Асоціацією юридичних клінік України спільно з Донецьким державним університетом управління проведено моніторинг діяльності юридичної клініки “Феміда” цього університету на предмет дотримання Стандартів діяльності юридичних клінік, затверджених у 2014 році на Всеукраїнському з’їзді АЮКУ.

 

19 квітня  заступник дирекора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Савицька разом з головним спеціалістом відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Шинкаренко Дар’єю відівідали презентацію результатів  моніторингу юридичної клініки ” Феміда” Донецького державного університету управління.

Юридичні клініки сьогодні – це сучасна та інтегральна складова практичної підготовки будь-якого правника. Юридичні клініки вчать студентів бути справжніми юристами і захищати права, а не купувати рішення. Якісна юридична клініка в місті доповнює можливості безоплатного правового захисту і сприяє розвитку активної місцевої громади. При цьому функціонування юридичних клінік вимагає порівняно незначного вкладу.                                                                    

image

Під час моніторингу досліджувалися такі напрямки діяльності юридичної клініки, як: організаційний, освітній, правозахисна та правопросвітня робота Юридичної Клініки. Подібні моніторинги покликані, як забезпечити розвиток юрклінік у регіонах, так і дозволити Асоціації краще знати потреби мережі юридичного клінічного руху.

           Участь в моніторингу взяли запрошені експерти та спікери обговорення: Марія Цип’ящук, членкиня Правління Асоціації юридичних клінік України, Марина Лугиня, начальниця відділу забезпеченнявзаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Координаційного центру з безоплатної правової допомоги.

            Моніторинг показав, що юридична клініка “Феміда” має чимало сильних сторін своєї діяльності, серед яких: підтримка юридичної клініки з боку університету, надання якісної безоплатної правової допомоги, достатня інтегрованість у навчальний процес та активна представленість юрклініки в юридичному-клінічному русі України. Враховуючи, що відродження цієї юридичної клініки відбувалося у надзвичайно складних умовах переміщення з окупованої території – загальний підсумок у 57% є дійсно показовим. Водночас, монітори відзначили, що юрклініка має можливості вдосконалювати деякі напрямки своєї діяльності. 

Наприкінці заходу адміністрація університету подякувала усім партнерам та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

 

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги м. Маріуполь, пр. Нахімова 82, тел : (0629)474-695,

Великоновосілківське бюро правової допомоги – смт. Велика Новосілка, вул. Пушкіна буд.36, тел.: (06236) 2-10-30

Волноваське бюро правової допомоги – м. Волноваха, вул. Центральна,буд.43, тел.: (06244) 4-15-50

Вугледарське бюро правової допомоги – м. Вугледар, вул. Трифонова, буд. 22, тел.: (06273) 6-40-00,

Курахівське бюро правової допомоги – м. Курахове пр.-т Соборний, буд 4, тел.: (06278) 3-15-48,

Мангушське бюро правової допомоги – смт. Мангуш, пр. Миру,буд 70, тел: (06297) 2-34-80

Нікольське бюро правової допомоги – смт. Нікльське вул. Свободи, буд. 87, тел: ( 06246) 2 -03-54,

Покровське бюро правової допомоги – м.Покровськ, вул. Європейська 49, 2 поверх, тел: (0623) 52-19-38

Селидівське бюро правової допомоги – м.Селидове, вул. Карла Маркса, буд 41 а, тел : (06237) 7-47-90

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103