назад

16466917 1269930199719232 719245095 n1 лютого 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірина Хондогій презентувала у приміщенні Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки (ТОУНБ) збірку “ПРОти НАСильства”.

Презентація відбулася за участі представників Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) у Тернополі та працівників бібліотеки. Також були присутні представники державних установ, громадських організацій, які працюють у сфері захисту прав людини, журналісти.

Збірка “ПРОти НАСильства” створена та опублікована у рамках проекту Громадського радіо “Протидія насильству в родині”, який реалізується за підтримки проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги. Авторка ідеї та укладачка збірки – Лариса Денисенко.

16426784 1269930409719211 1807642770 n

Про що ця збірка, йдеться в анотації: “…Ця збірка про нас. Проти насильства. Новели, де ситуації, герої та героїні упізнавані та живі. Коментарі психологів, що допомагають розібратися в ситуації. Поради адвокатів, як діяти, куди звертатися, які документи подавати, коли ви або хтось інший зазнає насильства.

Після презентації книги Ірина Хондогій залишила кілька примірників збірки для громадської приймальні УГСПЛ у Тернополі та ТОУНБ.

До слова, одним із партнерів системи безоплатної правової допомоги у Тернопільській області є правозахисна асоціація “Українська Гельсінська спілка з прав людини”, що надає безоплатну правову допомогу через свої громадські приймальні у регіонах.

Приймальня УГСПЛ у Тернополі працює за адресою: м. Тернопіль, вул. Живова, 11, оф. 903 (приміщення редакції газети “Свобода”).

Окрім того, місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що створені  на території Тернопільщини, відкрили 89 мобільних консультаційних пунктів з метою забезпечення рівного доступу громадян до безоплатної правової допомоги. Одним серед таких є Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека (м. Тернопіль, вул. Шевченка, 15), що працює для усіх категорій населення області відповідно до виникнення потреби.

Нагадуємо, Регіональний центр з надання БВПД у Тернопільській області розташований за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33.

Дізнатись більше інформації про безоплатну правову допомогу можна на сайті за посиланням http://ternopil.legalaid.gov.ua чи зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).