назад
16.05.17

Про адміністративну відповідальність говорили із старшокласниками у Бурині

KoM 2017 05 15 Buryn schkola15 травня головний спеціаліст Буринського бюро правової допомоги Марія Бондаренко для учнів 10-х класів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 провела правопросвітницьку лекцію на тему: «Адміністративна відповідальність неповнолітніх».

 

До заходу також було залучено інспектора Буринського відділку поліції  лейтенанта Ягупу Оксану. З дітьми в цікавій інтерактивній формі обговорювалися питання вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

Марія Бондаренко звернула увагу присутніх, що у разі коли неповнолітня особа скоює правопорушення чи злочин, то відповідальність у вигляді накладення штрафу накладається на батьків або осіб, що їх замінюють, від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Оксана Ягупа зазначила: «Адміністративне стягнення – це міра відповідальності, яка і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами. За вчинення адміністративних правопорушень до неповнолітніх у віці від шістнадцяти до вісімнадцяти років можуть бути застосовані такі заходи впливу як – зобов’язання публічно або в іншій формі попросити вибачення у потерпілого; попередження; передача неповнолітнього під нагляд батькам або особам, які їх замінюють, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання. Дітей  задавали питання, на які були надані вичерпані відповіді.

Марія Бондаренко більш детально розповіла школярам про роботу контакт-центру системи безоплатної правової допомоги, що працює в тестовому режимі в Сумах та про питання з якими можна завертатися за консультацією. Вона запропонувала занести до телефонної книги єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103. Також були роздані матеріали про роботу бюро з контактними даними та номерами телефонів.


Довідково.

Для отримання безоплатної правової допомоги звертатися до Буринського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою:

м. Буринь, площа Першотравнева, 20,

Телефон: (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70

Електронна пошта: burynske@legalaid.sm.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103