назад
15.03.17

Про безоплатну правову допомогу говорили у Кропивницькому міському відділі пробації

01 114 березня 2017 року, представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області  роз’яснили особам,  які перебувають на обліку у Кропивницькому міському відділі пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації  Міністерства юстиції України порядок отримання безоплатної правової допомоги.
У заході взяли участь – Дмитро Вержицький, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та Сергій Верховський, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури.
Дмитро Вержицький поінформував осіб, які перебувають на обліку у Кропивницькому міському відділі пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України про те, що відповідно до статті 59 Конституції України, кожен має право на правову допомогу, яка надається у випадках, передбачених законом безоплатно.
 
 
02 1
 
З січня 2013 року на Кіровоградщині розпочав роботу Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області. Установа забезпечує здійснення захисту осіб, підозрюваних, обвинувачених, засуджених, виправданих у кримінальних провадженнях шляхом призначення адвоката у випадках передбачених законодавством.
 Під час зустрічі Дмитро Вержицький також детально роз’яснив  порядок подання та розгляду звернення про безоплатну вторинну  правову допомогу, а також звернув увагу присутніх на те, що з центрами безоплатної правової допомоги співпрацюють близько 150 адвокатів. Повноваження адвоката як захисника у кримінальному провадженні підтверджуються дорученнями центру.
Для забезпечення доступу осіб у кримінальних провадженнях до безоплатної вторинної правової допомоги в Регіональному центрі цілодобово без перерви та вихідних працює чергова частина.
Для отримання безоплатної вторинної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах особи, їх законні представники, опікуни чи піклувальники можуть подати звернення до місцевих центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги, додавши при цьому документи, що підтверджують належність особи  або осіб, стосовно яких звертається законний представник, до однієї з вразливих категорій осіб, передбачених ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Таке звернення можна подати також через бюро правової допомоги. 
Наприкінці зустрічі представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області надали правові консультації та роз’яснення з правових питань, а також розповсюдили інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу та адреси центрів з надання БВПД.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.