назад

Про безоплатну правову допомогу та реалізацію проекту «Я маю право!» розповіли студентам фахівці системи БПД

ku 1    13 лютого фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру з надання БВПД зустрілися зі студентами Карпатського університету ім.А.Волошина в Ужгороді.

    Директор Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами НБППД Марія Рішко та начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру Оксана Дудаш ознайомили майбутніх юристів з діяльністю центрів та бюро правової допомоги, пояснили відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою та поінформували про те, хто має право на отримання безоплатної правової допомоги. М.Давиденко розповів про те, як проходить відбір адвокатів для роботи у системі безоплатної правової допомоги та яким критеріям повинен відповідати правозахисник, а також навів приклади успішних адвокатських справ.

ku 2
    Оксана Дудаш зазначила, що двері місцевих центрів та бюро відкриті для студентів: тут вони можуть пройти стажування та побачити систему безоплатної правової допомоги у дії. Це дасть можливість майбутнім правозахисникам здобути практичні навички обраної професії, та з часом долучитись до роботи у команді безоплатної правової допомоги в Україні.  Також фахівець поінформувала присутніх про правопросвітницький проект Мінюсту «Я маю право!», наголосивши, що Указом Президента України П.Порошенка 2018-й рік оголошено роком реалізації цього проекту, метою якого є підвищення правової свідомості громадян, вміння захищати свої права у разі їх порушення. Фахівці запросили студентів долучатися до реалізації проекту, і разом із представниками системи БПД інформувати громадян про їхні права.

ku 3
    Цього ж дня, з метою продовження співпраці з юрклініками, проведено робочу зустріч працівників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру з надання БВПД із представниками юридичної клініки «Правопорядок» Карпатського університету ім. Августина Волошина.