назад

Про безоплатну правову допомогу в Одеській області та зміни в порядку отримання аліментів говорили в ефірі «7 каналу»

foto 123 листопада 2017 року начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Микола Станіщук, директор Регіонального центру Світлана Клішина, а також начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Мхітарян прийняли участь в зйомках передачі “Вечір на 7”.

Микола Станіщук розповів про спільну роботу Головного територіального управління юстиції в Одеській області, центрів та бюро правової допомоги, виїзди спільних мобільних точок в частині роботи антирейдерских штабів. Також він відмітив ефективність спільного надання громадянам правових консультацій, які періодично проводилися протягом року.

Начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області розповів також про зміни у законодавстві щодо отримання аліментів: визнання аліментів власністю дитини, зміни до процесуального порядку стягнення аліментів. Він зазначив, що зміни цілому є прогресивними та здатними забезпечити умови для ефективного та оперативного захисту прав дітей.

Світлана Клішина розповіла про роботу офісів безоплатної правової допомоги в Одеській області, а також про їх правопросвітницькі функції.

«Представники бюро правової допомоги, які працюють у кожному районі області, знають кожне село, вивчають правові потреби населення та приймають активну участь у житті громад. Про ефективність співпраці бюро свідчать прийняті органами місцевого самоврядування програми надання безоплатної правової допомоги, які фінансуються місцевими бюджетами», – зазначила вона.

Олександр Мхітарян висвітлив питання щодо конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги.

18 листопада 2017 року стартував стартував 9-й в Одеському регіоні конкурс з відбору адвокатів, які надаватимуть безоплатну вторинну правову допомоги. Олександр Мхітарян зазначив, що механізм конкурсу відтепер значно спрощений. Перше нововведення полягає в тому, що всі документи подаються зараз в онлайн-режимі, друга зміна – скасовано тестування на знання законодавства, що було потрібно раніше. Замість тестів тепер передбачений дистанційний курс на надання БВПД, після проходження якого з адвокатом буде укладено контракт.

{source}

{/source}