назад

Про булінг – учителям та учням

283-1Чи можна вважати булінгом кепкування та насмішки? Які основні ознаки булінгу? Хто та в якій мірі несе відповідальність за вчинення булінгу? Про це розповідали учням Вижниччини та Путильщини фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

25 січня 2019 року відбулася розмова про булінг з учнями Іспаської загальноосвітньої школи. Діти навчилися розрізняти види булінгу, дізналися, хто такий булер та як реагувати на його дії. Особливу увагу фахівці центру приділили темі відповідальності за вчинення булінгу.

Подібний захід організували 28 січня 2019 року в Дихтинецькій загальноосвітній школі. Його провела фахівець Путильського бюро правової допомоги Валерія Кермач, яка привернула до цієї проблеми увагу не тільки дітей, а й педагогів. Вона розповіла, що Міністерство освіти і науки України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» запровадило курси з протидії та попередження булінгу в закладах освіти. Зокрема, що система відкритих онлайн-курсів Prometheus дає змогу безкоштовно отримати таку інформацію усім охочим.

283-2

31 січня 2019 року спільний тренінг «Булінг OFF» для учнів старших класів Банилівської загальноосвітньої школи провела директор Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Мацюк та фахівець сектору з питань молоді та спорту Вижницької райдержадміністрації Едуард Кермач. Школярі отримали можливість не лише дізнатися цікаву інформацію, а й поділитися своїми думками з приводу почутого. Найбільше вразило присутніх те, що відтепер відповідальність нестимуть не лише за наслідки булінгу, а й за саме його вчинення.

Контактна інформація! Звертайтеся по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (03730) 2-31-58.
Звертайтеся по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (03738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).